Chiantia ja carbonaraa

Chiantia ja carbonaraa

Viikonloppuna oli taas aikaa maistella Rosa viini- ja ruokakerhon toimittamaa viiniä. Viiniksi valikoitui italialainen punaviini, jonka seuraksi kokkailin pasta carbonaraa. Tiesittekö muuten, että aidossa ja alkuperäisessä carbonarassa on vain viisi aineosaa: spagettia, guanciale-lihaa, munia, Pecorino Romano -raastetta ja mustapippuria. Guanciale on savustamaton italialainen, pekonia muistuttava suolattu liha, joka valmistetaan sian poskesta. English summary at the end of the post.

Viini, jonka otimme maistettavaksi, oli Villa Valentina Chianti Riserva Organic. Kyseinen viini tulee Toscanasta ja rypäleinä on käytetty Sangiovese, Colorino ja Cannaiolo -lajikkeita. Viinin maku on keskitäyteläinen ja melko tanniininen. Makumaailmasta löytyy tummia marjoja ja yrttisyyttä, jopa pientä savuisuutta. Marja-aromissa erottuu eritoten karpaloinen hapokkuus. Ruokasuosituksina mainitaan naudanliha, padat, pasta ja pizza, joten ajattelin viinin sopivan hyvin yhteen carbonaran kanssa. Tässäkin Villa Valentinan viinissä on ihana samettipintainen etiketti, josta kyseisen tuottajan viinit on helppo tunnistaa ja, jotka tuovat viineille ylellisyyden tuntua.

Minä olen tykästynyt Rachel Rayn carbonara ohjeeseen ja teenkin nykyään aina carbonaran tällä ohjeella, vaikkei tämä ihan perinteinen olekaan. Valitettavasti joudun käyttämään Parmesan Reggianoa Pecorino Romanon sijaan, koska ukkonen ei oikein välitä pecorinon mausta. Mielestäni Villa Valentinan chianti oli erinomainen makukaveri carbonaralle. Täyteläisyytensä ja hapokkuutensa ansiosta viini kesti hyvin ruuan rasvaisuuden ja suolaisuuden. Mielelläni testaisin tätä italialaista myös pataruuan kaverina ja miksei hieman mausteisemman pizzankin kanssa. Rosa viini- ja ruokakerho tarjoaa myös paljon hyviä reseptejä.

English summary

Over the weekend we tested another wine from Rosa viini- ja ruokakerho. This one was an Italian red, Villa Valentina Chianti Riserva Organic. This chianti from Tuscany is made with Sangiovese, Colorino and Cannaiolo grapes. The wine is medium-bodied and quite tannic. There is dark berries and some herbal notes in the taste, you can even sense some smokiness. The cranberry notes bring a nice acidity. The wine is recommended to be paired with beef, stews, pasta and pizza. I paired it with Pasta Carbonara and it paired well with the richness and saltiness of the pasta. I have to mention that I love the etiquettes of Villa Valentina wines, they have a lovely velvety finish that make them seem luxurious.

Spread the love


I would love to hear your thoughts