Juhannusvalkkari ja grillattua lohta

Juhannusvalkkari ja grillattua lohta

Juuri parahiksi ennen juhannusta Rosa viini- ja ruokakerho toimitti kesäisiä viinejä maisteltavaksi. Kesän kunniaksi oli tällä kertaa mukana myös pari hanapakkausta, joista toinen pääsi mukanamme mökkiolosuhteisiin juhannuksen viettoon. English summary at the end of the post.

Kyseessä oli espanjalainen Piqueras Sauvignon Verdejo. Itse ostan ainoastaan kuivia valkoviinejä, joten tämä olisi puolikuivana jäänyt minulta hyllyyn. Vaikka viini luokitellaan puolikuivaksi (sokeria 9,0 g/l) on maku mielestäni lähes kuiva. Maku on erittäin hedelmäinen ja siitä löytyy omenan, päärynän, persikan ja hunajamelonin vivahteita. Tuoksussa nousee myös esiin sitruunaisuus. Viini on keskihapokas ja pieni happoisuus leikkaakin mukavasti viinin makeutta. Rypäleinä on käytetty Verdejo ja Sauvignon Blanc -rypäleitä.

Rosa viini- ja ruokakerhon -sivuilta löytyy joukko mukavia grillausreseptejä ja tällä kertaa valitsimme sieltä ao. viinille suositellun kalareseptin Grillattua lohta ja Chermoula-kastiketta. Resepti oli mukavan yksinkertainen ja nopea valmistaa ja lopputulos oli todella maukas. Hieman reseptistä poiketen en leikannut kalaa annospaloiksi vaan täytin ja grillasin kalapalan kokonaisena. Lohen kanssa valmistin uusia perunoita grillissä. Viini sopi mainiosti tämän ruuan kaveriksi. Edes ruuassa ollut valkosipuli ei jyrännyt viiniä jalkoihinsa vaan se piti hyvin pintansa myös hieman vahvempien makujen kanssa. Toisaalta viini nosti mukavasta esiin lohen ominaismakua. Mielestäni viini oli oiva kalaviini. Kalan lisäksi viiniä suositellaan salaateille, noutopöytään ja linturuuille. Ainakin tuon noutopöydän voin allekirjoittaa koska seuraavana päivänä joimme viiniä myös ”juhannuspöydän” seurana. Tarjolla oli erilaisia kylmiä leikkeleitä, kaloja, katkarapukimaraa, jne. sekä keitettyjä uusia perunoita. Myös näiden kanssa viini toimi hyvin.

Kala valmiina grillattavaksi
…ja ei kun syömään

English summary

Rosa viini- ja ruokakerho delivered a bunch of summery wines to us last week and as this weekend Finland celebrated midsummer it was a great time to try out one of the wines we received. The wine we chose was a white wine from Spain, Piqueras Sauvignon Verdejo (https://www.alko.fi/en/tuotteet/957628/Piqueras-Sauvignon-Verdejo-2019-hanapakkaus/). This is a medium dry white so I would never had bought it myself as I only buy dry whites. Even though the wine has 9.0 grams of sugar per liter it was on the dry side in my opinion. The wine is very fruity with notes of apples, pears and peaches. The grape varieties in this wine are Verdejo and Sauvignon Blanc. We paired the wine with grilled salmon and Chermoula and some grilled potatoes. This was a great pairing and the wine let the fish shine.

Spread the love


I would love to hear your thoughts