Parsaa ja ranskalaista kuohuviiniä

Parsaa ja ranskalaista kuohuviiniä

Pienen tauon jälkeen sain viime viikolla jälleen viinitoimituksen Rosa Viini- ja ruokakerhosta. Niitähän piti sitten viikonloppuna testata ja koska on kevät ja parsa-aika päädyin kokkailemaan parsaa kahdella tapaa ja korkkaamaan kaveriksi kuohuviinipullon. Jos muuten vielä pähkäilet vappumenuun kanssa, on Rosan sivuilla myös mukava vappureseptikooste. English summary at the end of the post.

Viiniksi valikoitui Charles de Fère Crémant du Jura Brut, joka on ranskalainen samppanjamenetelmällä tehty kuohuviini Juran alueelta. Kuohuviinin maku oli aika neutraali ja helposti lähestyttävä. Samppanjamenetelmä takaa pienet kuplat, jotka ovat aina mieleeni. Mausta erotti selvästi omenaa ja sitrushedelmiä. Pieni paahteisuus lisää makuun luonnetta. Rypäleinä Jura Brutissa on Chardonnay ja Pinot Noir. Kuohuviiniä on kypsytetty vähintään 12 kk, joten makuun kehittyy enemmän mm. paahteisuutta.

Jura Brutin kaveriksi suositellaan mm. rasvaista kalaa, äyriäisiä ja blinejä ja se on luonnollisesti myös mitä mainioin seurustelujuoma. Minä päätin tarjoilla parsaa kahdella tapaa. Alkuruokana oli pannussa paistettua parsaa voisulan ja parmesanraasteen kanssa ja pääruokana parsapastaa, jossa oli kermaa. Molemmat ruuat olivat rasvaisia ja kuohuviini leikkasi mukavasti rasvaisuutta (tätä aavistelinkin, kun ruokasuosituksena oli rasvainen kala). Toisaalta viini ei ollut liian voimakkaan makuista, joten se ei peittänyt parsan makua. Kaiken kaikkiaan miellyttävä kuohuviini ja toimiva makupari.

English summary

After a bit of a break, Rosa Viini ja ruokakerho again delivered some wines to me last week. On the weekend it was time to test one them, Charles de Fère Crémant du Jura Brut. It is a French sparkling wine from the Jura region made using the champagne method. It is a mix of Chardonnay and Pinot Noir grapes. The wine was quite neutral with apple and citrus fruit tastes. There are light baked notes in the wine. I paired the wine with two asparagus dishes and the pairing worked well. All in all, a nice little sparkling wine with lovely small bubbles.

Spread the love


I would love to hear your thoughts