Pekonipastaa ja punkkua muovipullossa

Pekonipastaa ja punkkua muovipullossa

Edellisessä Rosa Viini- ja Ruokakerhon toimittaman viinin arviossa avauduin epäilyksistäni muovipulloissa olevia viinejä kohtaan. Nyt testattu italialainen punaviini osoitti kuitenkin epäilykseni vääräksi, sillä tämä viini maistui minulle hyvin. Viini toimi erinomaisesti kermaisen pekonipastan kaverina. English summary at the end of the post.

Viini oli nimeltään Il Barone Rosso joka oli pakattu litran muovipulloon. Viini oli melko marjaisa ja hilloinen ja nämä ominaisuudet pääsivät esiin etenkin, kun viiniä maistoi sellaisenaan. Viini oli mielestäni kuitenkin yllättävänkin täyteläinen ja tanniininen koska oma mielikuvani italialaisista punaviineistä on lähinnä, että ne ovat kevyitä. Viinin rypäle on Sangiovese, joka luonnollisesti on vähemmän aromaattinen kuin esim. Syrah tai Cabernet Sauvingon. Viiniä saa myös 3 l hanapakkauksessa ja koska se sopii hyvin myös seurusteluviiniksi voisi tämä toimia myös juhlissa.

Pahoittelut kuvan huonosta laadusta ja taustan sekavuudesta

Kermainen pekonipasta

Valmistusaika: 20 min. 4 annosta.
– 400 g spagettia
– 1 sipuli
– ½ purjo
– 1,5 rkl öljyä
– 170 g pekonia
– mustapippuria
– 2 dl kermaa
– 4 keltuaista
– 2,5 dl juustoraastetta esim. parmesaania

Keitä spagetti. Valmista kastike pastan kypsyessä.
Hienonna sipuli ja purjo. Kuullota niitä kasarissa, kunnes ne pehmenevät. Siirrä sivuun. Suikaloi pekoni ja paista ruskeaksi.
Lisää pannulle paistettu sipuli ja purjo, mausta pippurilla. Lisää halutessasi suolaa. Lisää kerma ja kiehauta. Vatkaa keltuaisista rakenne rikki ja kaada kastikkeen joukkoon. Sekoita ja tarjoile pastan ja juustoraasteen kanssa.

Koska olen jo vuosia mieluummin kypsentänyt pekonin uunissa kuin pannulla, tein niin nytkin. Eli aloitin laittamalla pekonit pellille leivinpaperin päälle ja kypsentämällä ne 150-asteisessa uunissa noin puoli tuntia (tämä luonnollisesti venytti ruuan valmistusaikaa). Koska kaupassa oli vaan jättikokoisia purjoja olin purjon sijaan ostanut kevätsipulia. Pastana käytin Rummon spagettia. Kun olin kuullottanut sipulit murustelin pekonin joukkoon. Keltuaisia en sekoittanut kastikkeeseen vaan pastaan sen jälkeen, kun olin sekoittanut pastan ja kastikkeen keskenään, samaan tapaan kuin pasta carbonarassa.

Pekoni on tullut uunista ja odottaa vuoroaan
Sipulit kuullottumassa
Seuraavaksi lisäsin kerman
Annos odottaa vielä juustoraastetta

Viini ja pasta sopivat erinomaisesti yhteen. Täyteläinen punaviini leikkasi erinomaisesti pastan kermaisuutta ja pekonin suolaisuus pääsi mukavasti esiin. Itse olisin ehkä kaivannut ruokaan myös valkosipulia. Kevätsipuli toi ruokaan pienen mukavan makeuden. Uskon että tämä viini toimisi loistavasti myös muiden kermaisten pastojen tai juustoisten pizzojen kanssa.

Buon appetito!

English summary

Another wine test with a wine from Rosa Viini & Ruokakerho. This was an Italian red wine, Il Barone Rosso that also was packed in a plastic bottle. The grape variety was Sangiovese and the wine was surprisingly full-bodied. The wine was somewhat jammy with berry notes. The wine was paired with a creamy bacon pasta and worked very well as a pairing. It nicely cut some of the creaminess of the pasta.

Spread the love


I would love to hear your thoughts