Piri-piri kanaa ja espanjalaista punaviiniä

Piri-piri kanaa ja espanjalaista punaviiniä

Viikonloppuna kolusin taas viinikaappia ja kaivoin esiin Rosa viini- ja ruokakerhon toimittaman punaviinin. Kesäviikonloppuisin on grilli ollut ahkerassa käytössä ja niin nytkin, kun grillasin viinin kaveriksi kanaa ja perunoita. English summary at the end of the post.

Viinikaapista käteen osui espanjalainen Piedemonte Grandes Tierras -viini. Kyseessä on Vuoden Viinit 2019- kisan voittajan, Piedemonte Cuatro Tierraksen ”isoveli”. Viinin nimi ”Grandes Tierras” viittaa siihen, että viiniin käytetyt rypäleet on valikoitu tuottajan parhaimmilta viinitarhoilta ympäri Navarran monipuolista viinialuetta. Rypäleinä on käytetty Cabernet Sauvignon, Garnacha, Merlot ja Tempranillo -rypäleitä. Viini on täyteläinen, mutta ei kuitenkaan liian raskas. Maussa erottuu selvästi tummia marjoja, kuten kirsikkaa, boysenmarjaa ja mustaherukkaa. Viini on tammikypsytetty, jonka tuomaa kahvista aromikkuuttakin voi aistia maussa. Alkon luokituksen mukaan viini on mehevä ja hilloinen, mikä luonnehdintaa kuvaa mielestäni erinomaisesti tätä viiniä. Maussa erottuu myös selvä mausteisuus.

Piedemonte Grandes Tierrasin ruokakumppaneiksi suositellaan grilliruokia, mausteisia makkaroita, naudanlihaa, tapaksia ja antipasteja. Minä päätin yhdistää viinin mausteiseen grilliruokaan. Kaupasta oli tarttunut mukaan lihamestarin piri-pirimaustetut kanan rintafileet, jotka grillasin sellaisenaan. Kanan kylkeen grillasin chiliperunoita. Kypsän kana päälle pirskottelin vielä Floridasta ostamaamme Captain Redbeard’s Sharkbite Garlic Pepper Sauce -kastiketta. Ruoka oli siis kohtuullisen tulista, mutta viini pärjäsi loistavasti tulisuuden kanssa. Viinin hilloisuus toi mukanaan mukavan hedelmäisyyden taittamaan ruuan mausteisuutta. Viini yllätti positiivisesti sekä tulisen ruuan kaverina, että yksinään. Minä juon yleensä punaviiniä ainoastaan ruuan kanssa, mutta tämä viini oli niin maukasta, että sitä meni toinenkin lasillinen ruuan päälle. Suosittelen siis koko sydämestäni tätä viiniä.

English summary

I dipped into my wine fridge this weekend and pulled out a Spanish red delivered by Rosa viini- ja ruokakerho. The bottle I chose was Piedemonte Grandes Tierras. This is a full-bodied red with a variety of grapes (Cabernet Sauvignon, Garnacha, Merlot, and Tempranillo). You can clearly taste dark berries like cherries, boysenberries, and blackcurrants on the palate. The wine also has a certain spiciness to it. The recommended food pairings are grilled food, spicy sausages, beef, tapas, and antipasto. I served the wine with grilled Piri-Piri chicken and chili potatoes. The wine stood up well to the spicy food. All in all, this red was a pleasant surprise and I would recommend it whole-heartedly even as a wine to drink by itself.

Spread the love


I would love to hear your thoughts