Roséviini nieriän kaverina

Roséviini nieriän kaverina

Lauantaina maisteltiin taasen Rosa ruoka- ja viinikerhon toimittamaa viiniä. Laseihin päätyi tällä kertaa ranskalainen roséviini. Olen suuri roséviinien ystävä ja etenkin kesäisin juon melkein mieluiten juuri roséita. Usein miten juon kuitenkin roséni sellaisenaan, enkä ruuan kanssa. English summary at the end of the post.

Maistettavaksi pääsi Bonpas Côtes-du-Rhône Rosé 2019. Viini on erittäin kuiva, sillä sokeria siinä on 1,0 g/l. Rypäleinä on käytetty Grenache, Carignan ja Syrah -rypäleitä. Viinin tuoksu on hyvinkin marjaisa, mutta maussa erottuu enemmänkin aavistus mansikkaa ja kirsikkaa kuin varsinainen marjatarha. Maku oli mielestäni lähinnä miedon yrttinen ja sitruksinen. Jälkimaussa voi aistia omenaisuutta. Viini on melko hapokas ja omaan makuuni ehkä jopa turhan hapokas sellaisenaan juotavaksi. Tuote on uutuus Alkossa ja kuuluu sesonkivalikoimaan.

Ruuaksi ranskanmaan rosélle suositellaan rasvaista kalaa, kana-, kalkkuna-, ja grilliruokia sekä tapaksia ja antipasteja. Itse lähdin kalalinjalle ja paistoin pannulla nieriän rapeanahkaiseksi ja tarjoilin sen limehollandaisen ja kukkakaalipyreen kanssa. Olen vuosia taistellut sen kanssa, miten saan kalan paistettua niin, että nahka on rapea ja ainakin nieriän osalta tämä valmistustapa on osoittautunut toimivaksi. Tämä ruoka osoittautui täydelliseksi makukumppaniksi Bonpasin roséviinille. Ruuan rasvaisuus ja viinin hapokkuus täydensivät toisiaan erinomaisesti. Viini muuttui paljon pehmeämmän makuiseksi yhdessä ruuan kanssa ja toi hyvin esiin kastikkeen limearomin ja kalan ominaismaun. Minusta on aina yhtä kiehtovaa huomata miten ruoka voi muuttaa viinin makua lähes täydellisesti. Henkilökohtaisesti en suosittelisi tätä roséviiniä seurustelujuomaksi, mutta eipä sitä sellaiseksi luokitellakaan. Oikean ruuan kanssa tämä on sen sijaan oikein maukas löytö.

English summary

We yet again tested another wine from Rosa viini- ja ruokakerho on Saturday. This time I picked a French rosé wine, Bonpas Côtes-du-Rhône Rosé 2019. This is a very dry wine with only 1.0 g/l of sugar. The wine is also very acidic and thus it was not really to my taste as such. You can find some strawberry and cherry notes but to me the taste was more citrusy with some herbal notes. I paired the wine with pan-fried arctic char, lime hollandaise and cauliflower puree. This pairing worked perfectly, and the food transformed the taste of the wine so that it became much softer and more palatable. The wine also nicely brought out the flavor of the fish and the lime in the sauce.

Spread the love


I would love to hear your thoughts