Viikonlopun viinit

Viikonlopun viinit

Viime viikonloppuna päätin hyödyntää Rosa Viini- ja Ruokakerhon toimittamia viinejä ruokajuomina, vaikka käytinkin muita kuin Rosan reseptejä. Viineiksi valikoituivat erittäin kuiva samppanja ja espanjalainen punaviini. Lauantaina ajeltiin Teurastamolle ostoksille, jotta saisimme viinien kaveriksi ensiluokkaisia raaka-aineita. Ostokset tehtiin Tukkutorin Kalassa ja Lihatukku Veijo Votkinissa. English summary at the end of the post.

Lauantain viiniksi valitsin Montaubret Champagne Brutin, joka on jo pitkään ollut yksi Suomen suosituimmista edullisimmista samppanjoista. Itse en kuitenkaan ollut aiemmin tätä samppanjaa maistanut. Tämä samppanja on Pinot Noir -pohjainen ja koska Pinot Noirin osuus on korkea, voidaan samppanjaa kypsyttää minimivaatimuksia pidempään. Pidempi kypsennys luo Montaubretille vivahteikkaan maun, joka on hyvin tasapainoinen. Tämä olikin se asia, johon kiinnitin tässä samppanjassa huomiota – maussa oli mukavaa syvyyttä. Mielestäni maku oli mukavan sitruksinen ja kun siihen vielä yhdistyi miellyttävä yrttisyys tuli Montaubretista uusi suosikki huokeammissa samppanjoissa. Kaveriksi Montaubretille kokkasin valkosipulista jättirapupastaa punaviini-tomaattikastikkeessa. Hieman epäilytti miten punaviinipohjainen kastike toimisi yhdessä samppanjan kanssa. Pelko osoittautui turhaksi, koska Montaubretissa oli tarpeeksi luonnetta kestämään melko monitahoisen kastikkeen. Samppanja korosti mukavasti jättirapujen makua ja pehmensi kastikkeen tomaattisuutta. Tätä samppanja voisi kokeilla myös vaalean kalan kanssa ja tämä toimii ehdottomasti myös kilistely juomana.

Sunnuntaina vuorossa oli täyteläinen espanjalainen Piqueras Gold Label punaviini. Viinin päärypäle on Monastrell (70 %), jonka lisäksi viinissä on myös Garnacha Tintoreraa (20 %) ja Syrahia (10 %) ja se on viinitetty tammitynnyreissä. Alko luokittelee viinin täyteläiseksi, mutta mielestäni se on kuitenkin hieman kevyemmästä päästä täyteläisten viinin joukossa. Mausta löytyy hieman vaniljaisuutta ja mausteisuutta. Viinistä voi myös aistia tiettyä marjaisuutta. Tämän viinin kylkeen valmistin pihvit sisäpaistista jotka paistoin valkosipulivoissa ja ”hukutin” sienikastikkeeseen. Pihvin tarjoilin raakapaistettujen perunoiden kanssa. Viini sopi erinomaisesti pihvin kaveriksi ja leikkasi myös mukavasti kastikkeen kermaisuutta. Tämä maukas espanjalainen voisi olla myös sopiva juoma tapasiltaan. Näin talven jo kolkutellessa ovella voisi viiniä tarjoilla myös pataruuan kanssa.

English summary

Last weekend I tested two wines I received from Rosa Viini- ja Ruokakerho. This time I decided to rely on recipes from other sources. On Saturday we enjoyed a bottle of Montaubret Champagne Brut that is a moderately priced champagne. The champagne is Pinot Noir-based, which enables a longer ageing process than the minimum required for champagne. This gives the champagne a rich flavor that is well balanced. Montaubret has a nice citrusy flavor with herby characters. I served the champagne with a shrimp pasta with a garlic-basil-tomato sauce and the combination was yummy. Montaubret became my new favorite among moderately priced champagnes. On Sunday it was time for a red wine from Spain, Piqueras Gold Label. This was a medium- to full-bodied wine with hints of vanilla and spices. I paired the wine with pan-seared garlic butter steak served with a mushroom-cream sauce. The wine paired well with the steak and balanced out the richness of the sauce nicely.

Spread the love


I would love to hear your thoughts